Köszöntelek! Welcome!

Üdvözöllek!

Ezt a blogot együtt írjuk, azokkal akik az általam tervezett mintakendőt hímzik! A kendőről egy virtuális képet látsz oldalt! A motívum a mérvadó! A színeket mindenki magának válassza ki, így mindenki a saját stílusára formálhatja! Ha szeretnél részt venni te is a SAL-ban, hímeznéd a mintámat, akkor jelentkezz nálam! A minta ingyenes! A minta mérete majdnem 300x300 öltésből áll! Így lyukmérettől függően akár 60x60 cm-es terítő méretű is lehet! Az is rajtad áll, hogy mit teszel majd a kész hímzéssel! Kép, falvédő, terítő lesz e belőle! Az a lényeg, hogy amilyen sűrűn csak tudod oszd meg a többiekkel a haladás menetét! A blogolással kapcsolatban, ha kell segítek! Kezdésekor kérlek írd be a saját neved a címkékhez, és alkalmazd minden bejegyzésednél. A hímzést mindenki akkor kezdi amikor akarja! Akkor jelentkezz, ha kész vagy elkezdeni! Jó hímezgetést! Kata (Bakternő)

Welcome!

This is an open blog and an open SAL for the pattern shown on the side. The pattern is free and I designed it using various Hungarian folk motifs. The design size is approximately 300x300 stitches and you can choose your own colours. If you would like to join, please email me or leave a comment. When posting, I would like to ask that the blog posts be in English, Fernch and Hungarian only. Also please use your name as tag when you are posting your progress pictures. Thank you and happy stitching! Kata (Bakternő)

Bienvenue !

Ce blog est dédié aux brodeuses qui brodent le SAL créé par moi-même avec des motifs hongrois. Vous pouvez voir une image du SAL en haut du blog. La taille du SAL est grande, 300 x 300 points et vous choisissez la toile et la couleur de votre choix. Si vous voulez participer, merci de m’écrire ou me laisser un message ! Quand vous postez un message sur ce blog, utilisez votre nom comme tag. Vous avez la possibilité de nous envoyer une ou plusieurs images de votre ouvrage. Si vous êtes prêtes, vous pouvez commencer ce SAL. Merci et à bientôt ! Bonnes petites croix… Kata (Bakternő)

2011. január 8., szombat

Mintakendő születése

A tavalyi évben rátaláltam egy blogra, a http://marywighamhun.blogspot.com/ itt Dóra munkája fogott meg a legjobban és Ő adta az ihletet, hogy Én is hímezzem a Mary-t.
Egyéb iránt nagyon tetszenek a magyar népi minták, de mindegyikkel az volt a bajon, hogy egy munkára sokszor kell ugyanazt az elemet hímezni és általában kevés színnel. Egy cicás terítőt már elkezdtem korábban hímezni, de egy mintaoldal után eluntam és még ma is várja, hogy a másik 3 oldalt elkészítsem. Egyre jobban érlelődött bennem, hogy kellene egy olyan minta amin több kisebb népi minta szerepel. Elég hosszadalmas gyűjtögetés után egy tonnányi újság átolvasása és sok-sok minta megrajzolása után megszületett egy halom mintarészlet, majd pár hét pakolászás után jött létre a a jelenlegi forma. Még a Maryvel sem vagyok kész és sok mintát hímzek, de egy mindig jöhet még! :D

11 megjegyzés:

 1. Szia Kata, nagyon örülök, hogy ilyen gyors voltál. Jelentkezem a SAL-ra, várom a mintát. Hálás köszönet az óriási munkáért, és azért, hogy ezt megosztod velünk.
  wzsazsa@gmail.com

  VálaszTörlés
 2. Várlak szeretettel! A mintát elküldtem!

  VálaszTörlés
 3. Kata! Már várom, hogy belefogjunk!
  Köszi mindent!!!

  VálaszTörlés
 4. Kata! nagyon jó a minta! Ágihoz hasonlóan én is alig várom a kezdését :)

  VálaszTörlés
 5. Szia! Szeretnék jelentkezni, ha még lehet. tmelinda04#kukac#gmailpontcom

  VálaszTörlés
 6. Hogyne lehetne! Mindenki akkor hímzi amikor tudja! Mindenki akkor kezdi amikor tudja!

  VálaszTörlés
 7. Emilom! bakterno2@gmail.com! Itt jelentkezz! A címed se hogysem jó! #-el és nélkül sem! :D

  VálaszTörlés
 8. Én is szeretném megkapni ezt a mintát, annyira gyönyörűűű, hogy muszáj elkészítenem!
  gyongyozobm@gmail.com

  VálaszTörlés
 9. Szívesn varrnék veletek.
  2007xsample@gmail.com
  Ha lehet a pdf-es mintát küld el nekem.
  Köszönöm.

  VálaszTörlés
 10. Most talatam meg a blogodat, es nagyon is erdelkeni a mintakendo... lehet e meg jelentkezni?
  Hogyha lehet akkor enegm is a pdf minta erdelkene...

  Nem tudom hogy ismerede a 123stitch message board-ot van sem, de ott is eleg sok erdeklodo van

  Elore is koszi
  Kati
  katica_hu@yahoo.com

  VálaszTörlés
 11. Szia, kérhetném én is ezt a gyönyörű mintát? Nem tudom, mi kell hozzá, gondolom, a mail-címem mindenképp. Előre is köszi!:)


  Liza
  liza03@freemail.hu

  VálaszTörlés