Köszöntelek! Welcome!

Üdvözöllek!

Ezt a blogot együtt írjuk, azokkal akik az általam tervezett mintakendőt hímzik! A kendőről egy virtuális képet látsz oldalt! A motívum a mérvadó! A színeket mindenki magának válassza ki, így mindenki a saját stílusára formálhatja! Ha szeretnél részt venni te is a SAL-ban, hímeznéd a mintámat, akkor jelentkezz nálam! A minta ingyenes! A minta mérete majdnem 300x300 öltésből áll! Így lyukmérettől függően akár 60x60 cm-es terítő méretű is lehet! Az is rajtad áll, hogy mit teszel majd a kész hímzéssel! Kép, falvédő, terítő lesz e belőle! Az a lényeg, hogy amilyen sűrűn csak tudod oszd meg a többiekkel a haladás menetét! A blogolással kapcsolatban, ha kell segítek! Kezdésekor kérlek írd be a saját neved a címkékhez, és alkalmazd minden bejegyzésednél. A hímzést mindenki akkor kezdi amikor akarja! Akkor jelentkezz, ha kész vagy elkezdeni! Jó hímezgetést! Kata (Bakternő)

Welcome!

This is an open blog and an open SAL for the pattern shown on the side. The pattern is free and I designed it using various Hungarian folk motifs. The design size is approximately 300x300 stitches and you can choose your own colours. If you would like to join, please email me or leave a comment. When posting, I would like to ask that the blog posts be in English, Fernch and Hungarian only. Also please use your name as tag when you are posting your progress pictures. Thank you and happy stitching! Kata (Bakternő)

Bienvenue !

Ce blog est dédié aux brodeuses qui brodent le SAL créé par moi-même avec des motifs hongrois. Vous pouvez voir une image du SAL en haut du blog. La taille du SAL est grande, 300 x 300 points et vous choisissez la toile et la couleur de votre choix. Si vous voulez participer, merci de m’écrire ou me laisser un message ! Quand vous postez un message sur ce blog, utilisez votre nom comme tag. Vous avez la possibilité de nous envoyer une ou plusieurs images de votre ouvrage. Si vous êtes prêtes, vous pouvez commencer ce SAL. Merci et à bientôt ! Bonnes petites croix… Kata (Bakternő)

2011. január 13., csütörtök

Beszavazó show! Játék!

Még nem végleges döntés, de arra gondoltam, hogy kékkel hímezem a blokkokat. Minden blokkot más kékkel. Össze szedtem az összes kék dmc-t, aztán beszavaztam 38 színt a bentlakók közé. Ha van kedvetek játszatok velem. 38 színre nincs szükség, mert akkor túl sok kék lenne, ezért párat "haza kell küldeni". Íme a kupacka.
A fonalakat próbáltam közelről is lefotózni. A képek itt találhatóak!
A kérdés az, szerinted melyiket ne használjam ezek közül!?

15 megjegyzés:

 1. Akkor ez inkább kiszavazó show. :-)
  Nekem a kék a kedvenc színem, imádom minden mennyiségben. Viszont a 939-es szerintem kilóg a sorból, én túl sötétnek találom a többihez képest. Persze ha szeretnél egy-két feltűnőbb blokkot, ami nem olvad bele a többibe, akkor hagyd benn. Ja, és a 930-as pedig inkább már szürkés árnyalat, de lehet, hogy csalósak a fotók.
  Biztos gyönyörű lesz, én még hezitálok azon, hogy részt vegyek -e benne, elég nagy a minta. :-)

  VálaszTörlés
 2. 939-930-as párbajban 939 nyert! 930 megy haza!
  Szerintem nem vészes a mérete, sok benne a sok üres rész és nagyon haladós, mert nem kell sokat váltani a fonalat csak bökni és bökni! :D

  VálaszTörlés
 3. Jót küldtél haza! Én balról a 2. és 5. fonalakat találom túl lilásnak, sajnos a számaikat nem látom jól. Egyébként nagyon jó ötlet, imádom a kéket, szép lesz!

  VálaszTörlés
 4. OK! Az 5.et "küldtem haza" a 2. marad!

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok lányok!

  Én a 3846-ost és a 996-ost találom még nem odaillőnek az előzőeken kívül.

  VálaszTörlés
 6. A 3846 inkább erősebben zöld a 996 jó lesz a 3843 mellé! A 3846 megy "haza"! A 996 marad!

  VálaszTörlés
 7. Nekem a bal szélső világoskékek kicsit "kiabálnak", legközelebb a középső harmad áll hozzám. Különben én is gondolkodóba estem, hogy be kellene szállnom, de éppen két hasonló van tervben...
  Azért rajtatok tartom a szemem ;)
  Erika

  VálaszTörlés
 8. Az első képen lévő bal szélsőket küldtük el nemrég! Remélem hamarosan látunk hímzett részleteket és attól beindul a hímzési kedv!

  VálaszTörlés
 9. Gyönyörűek ezek a kékek! Én inkább a nagyon egyformákat venném ki! Hogy izgalmas legyen a hímzés!

  VálaszTörlés
 10. Egyet értek! Valóban azokat kellene kivenni, de amiket kivettünk azok nagyon elütöttek! Melyiket szavazod ki Ági?

  VálaszTörlés
 11. Pl az első képen a 158 és tőle jobbra kettővel 792, az 518 és 826 is nagyon hasonló a kép alapján (nem vettem elő a fonalaimat), 793-3838 is , a 2. képen a 3. és 4. fonal, 518-826 is .

  VálaszTörlés
 12. A 158 marad a 792-őt kiszavaztam. nagyon jó szemed van! Tényleg nagyon hasonlóak! A 3838-al hímzem a 2. blokkot, Ő biztosan marad, a 793 mattabb szín és szürkésebb! 518-826 - nál is biztos a kép csalós. Az 518 zöldes egy kicsit! Ők még maradhatnak!

  VálaszTörlés
 13. Hány színt akarsz felhasználni?

  VálaszTörlés
 14. Nem tom! De a Mary alapján véve 30 körül!

  VálaszTörlés
 15. Csak azért kérdeztem, mert mi is kb. ennyit választottunk. Jó cifra lesz...legszívesebben miden szint elkezdenék, hogy lássam, hogy mutat!

  VálaszTörlés