Köszöntelek! Welcome!

Üdvözöllek!

Ezt a blogot együtt írjuk, azokkal akik az általam tervezett mintakendőt hímzik! A kendőről egy virtuális képet látsz oldalt! A motívum a mérvadó! A színeket mindenki magának válassza ki, így mindenki a saját stílusára formálhatja! Ha szeretnél részt venni te is a SAL-ban, hímeznéd a mintámat, akkor jelentkezz nálam! A minta ingyenes! A minta mérete majdnem 300x300 öltésből áll! Így lyukmérettől függően akár 60x60 cm-es terítő méretű is lehet! Az is rajtad áll, hogy mit teszel majd a kész hímzéssel! Kép, falvédő, terítő lesz e belőle! Az a lényeg, hogy amilyen sűrűn csak tudod oszd meg a többiekkel a haladás menetét! A blogolással kapcsolatban, ha kell segítek! Kezdésekor kérlek írd be a saját neved a címkékhez, és alkalmazd minden bejegyzésednél. A hímzést mindenki akkor kezdi amikor akarja! Akkor jelentkezz, ha kész vagy elkezdeni! Jó hímezgetést! Kata (Bakternő)

Welcome!

This is an open blog and an open SAL for the pattern shown on the side. The pattern is free and I designed it using various Hungarian folk motifs. The design size is approximately 300x300 stitches and you can choose your own colours. If you would like to join, please email me or leave a comment. When posting, I would like to ask that the blog posts be in English, Fernch and Hungarian only. Also please use your name as tag when you are posting your progress pictures. Thank you and happy stitching! Kata (Bakternő)

Bienvenue !

Ce blog est dédié aux brodeuses qui brodent le SAL créé par moi-même avec des motifs hongrois. Vous pouvez voir une image du SAL en haut du blog. La taille du SAL est grande, 300 x 300 points et vous choisissez la toile et la couleur de votre choix. Si vous voulez participer, merci de m’écrire ou me laisser un message ! Quand vous postez un message sur ce blog, utilisez votre nom comme tag. Vous avez la possibilité de nous envoyer une ou plusieurs images de votre ouvrage. Si vous êtes prêtes, vous pouvez commencer ce SAL. Merci et à bientôt ! Bonnes petites croix… Kata (Bakternő)

2011. január 9., vasárnap

Technikai informciók!

A minta xsd formátumban van! Probáltam kiexportálni, de a jpg. fájl elég rossz minőségű! Próbálok keresni más megoldást a dologra! Ha más nem a nyomtatott verziót bescennelem!
A résztvevők blogoláskor használjanak majd címkét a bejegyzéseikhez, hogy könnyebben követhetőek legyenek!

Cat a minta kendőt átdolgozta a mintát pdf-be! jpg formátumban is elérhető! Adok elérhetőséget hozzá, akinek kell!

A színeket mindenki maga választhatja meg, nem határoztam meg őket mivel az eredeti motívumok
piros-kék, piros-fekete, piros vagy kék színűek! Lehet színátmenetessel vagy normál színekkel dolgozni, mindenki saját ízlése szerint! Nem is volna jó, ha a megadott színekkel hímeznénk, mert össze vissza használtam a szimbólumokat és a színeknek lehet még káros hatása is lenne! A különböző szimbólumoknak azért volt jelentősége, hogy látszódjon a kétszínű blokkoknál az, hogy hol más színű a minta! Legyetek kreatívak, ha nagyon ráérek esetleg adok meg színeket, de szerintem mindenki meg tudja oldani!

Blog bejegyzés készítése, kép feltöltése!
Rámész a SAL blogra és jelentkezz be!  Jobb felső sarok bejelentkezés, ha be vagy jelentkezve és a blogot látod akkor a jobb felső sarokban Új bejegyzés-re kattints! A bejegyzésnek adsz egy CÍM-et, mint például nálam volt első lépések, beszavazó show.....
Amit gondolsz azt leírod a blogban, bármilyen megjegyző szöveget, közben vagy a végén vagy bármikor beszúrhatsz elemeket! A Link felirat mellett van egy kép beszúrása ikon! Arra katt! Ha nem töltötted fel a saját picasadba vagy az se tudod mi az akkor egyszerűen kattints a fájlok kiválasztására! Add meg a képet,  várj amíg betölti, ha betöltötte megjelenik az ablakban. Többet is feltölthetsz, de amelyik ki van jelölve csak azt tudod hozzá adni. Legyen körülötte színes keret, ha van akkor kijelöltek hozzá adása és már ott is a kép a bejegyzésedben! Ha a bejegyzésed megszerkesztetted, akkor bejegyzés közzététele. Ezután kattanj a bejegyzések szerkesztésére felül! jelöld ki pipával a bejegyzésedet, kattints a címkeműveletekre, majd az Új Címke szövegre ami legördült. Megjelenik egy ablak! Oda írd be a nevedet, amit a blogon használsz! és meg van címkézve a bejegyzésed! A bejegyzések szerkesztésében tudod a bejegyzéseidet szerkeszteni, ha
rákattintasz a kívánt bejegyzésednél a szerkesztés szövegre! Jó hímzést és blogolást!

Nagyon fontos játékszabály! Senkit nem sérthetünk meg bejegyzésben vagy hozzászólásban, ha nem tetszik, amit csinál! Nem passzol a blog szelleméhez és kizárással jár!

42 megjegyzés:

  1. Nekem tökéletes az xsd, gépről hímzek.

    VálaszTörlés
  2. Én sajnos nem boldogulok vele, ha van valami jobb, megköszönöm.

    VálaszTörlés
  3. Bescennelem! Egyenlőre jobbat nem tudok! Ha más nem majd kinyomtatom és elküldöm postán!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! Annyira szép a minta, remélem nem fogok technikai akadályokba ütközni, hogy amiatt nem tudom megvarrni!

    VálaszTörlés
  5. Ha elküldöd postán a mintát, a visszascennelésben segítek, illetve megcsinálom, ha gondolod.

    VálaszTörlés
  6. Kata, lehet állítani a pattern makerben a jpg-nek a felbontását, amit kigenerálsz! Amikor csinálod, akkor megkérdezi hány képpont legyen per inch asszem. Én talán 400-at szoktam megadni, az már jó.

    VálaszTörlés
  7. A probléma az, hogy az én pattern makerem nem csinál jpg-t!

    VálaszTörlés
  8. Nem save as...-zel, hanem Export menü. Olyan sincs?

    VálaszTörlés
  9. Van Export menü, de nagyon egyszerű és nincs jpg!

    VálaszTörlés
  10. De már nem lényeges, mert már megvan pdf-ben és jpg-ben is a mintakendő!
    Kinyomta tiff-ben és nem volt pixel állítási lehetőség és elég xszar lett!
    Majd szereznem kell újabb pm-et, de örültem, hogy ezt sikerült feltenni. Már a sokadik próbálkozásom volt. win7-em van és ehhez nem passzolt egyik se, csak ez!

    VálaszTörlés
  11. Oh, a csudába :( Akkor lehet nekem valami újabb verzió volt meg. 4.04-es próba verziót raktam én fel a gépemre. De a lényeg, hogy akkor megvan. Én is beszállhatok egyébként? Bár elképzelésem sincs mikor kezdenék bele, mert mostanában igyekszem kitartatni egy kép mellett :-D Nem tudom persze meddig bírom, mert ez ugyebár nem erősségem ;)

    VálaszTörlés
  12. Beszállhatsz persze! Szólj, ha kezdenéd és küldök meghívót!

    VálaszTörlés
  13. Nem kötekedés képen! Most hány muk-od van? Mert a Mary-t sem láttam tőled befejezve! Legalább is a Sal oldalon nem! Csak a kezdeteket!

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm Kata a mintát, így már hamarosan lekezdhetem, most éppen az anyagon gondolkodom.
    Nekem is win7 van, ezért nagyon sok ingyenes programmal nem tudok mit kezdeni. A win7 önálló életet él, kérdés nélkül tilt le dolgokat, vagy perifériákat nem lehet vele használni, pl. nyomtató, szkenner, ezekhez is kompatibilis frissítést kell keresni valahol. A dög!

    VálaszTörlés
  15. :-D Szerintem legalább 30 muk-om van. De már nem merem sajnos megszámolni :-D Félek mik kerülnének elő a dobozok aljáról :-D
    A Mary nincs is befejezve :) Általában minden állást felrakok, ha kicsit böktem bele. Szóval akár a blogom alapján össze is lehetne számolni a muk-jaimat, de inkább ne tegyétek :-D

    VálaszTörlés
  16. Nekem ez lesz a 9. De a 8.at azt befejezem előbb, tehát a 8. Akkor én még le vagyok maradva! :D

    VálaszTörlés
  17. Szia Kata!
    A Ch-n láttam a kendődet és hát több napnyi agyalás után eldöntöttem, hogy belevágok:)

    Küldök e-mailt.

    VálaszTörlés
  18. Szia!
    Margó vagyok, itt-ott már találkozhattál a nevemmel. Az utóbbi időben belevágtam néhány SAL-ba. De ez nekem most annyira megtetszett, hogy szeretnék még ebben részt venni, ha befogadtok.
    margom62@gmail.com

    VálaszTörlés
  19. Szívesen varrnám én is ezt a szépséget veletek.
    Az oldalamon megnézheted a munkáimat.Ez alapján eldöntheted beférek-e még a közös munkába?
    Mostanában varrok egy más jellegű nagyobb munkát is,de még bőven jut időm erre a szépségre is,ha....
    Ha lehet én nagyon örülnék a pdf változatnak,hogy kinyomtathassam,mert én papír alapján dolgozom.
    Üdv:Klári

    VálaszTörlés
  20. Kedves Sample!
    Sajnos az email címed nincsen megadva a profilodban sem és a hozzászólásodban sem! Így nem tudok meghívót küldeni! Kérlek írj egy emailt a bakterno2@gmail.com-ra. Népi mintakendő SAL ügyben!

    VálaszTörlés
  21. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan jelentkeznek a minta hímzésére! Tegnap előtt, tegnap, ma! Örülök, örülök!

    VálaszTörlés
  22. Szia Bakternő!

    Ha lehetséges, szeretnék beszállni a SAL-ba, nagyon megtetszett a minta.
    Jó néhány éve hímzek már, de blogot nem vezetek. Nem tudom, ez kizáró ok-e.
    Örülnék, ha befogadnátok:)
    Üdv: Judit (ljudit1234@gmail.com)

    VálaszTörlés
  23. Szia!

    Szertenek en is beszallni a SAL-ba ha meg lehetseges.

    Elore is koszi

    Kati
    katica_hu@yahoo.com

    VálaszTörlés
  24. Szia Bakternő!

    Én is szeretnék beszállni a Sal-ba, nagyon klassz minta. Tetszik,hogy nem egy örökké ismétlődő sort kell végtelenségig varrni. Egyébként még elég zöldfülű vagyok x-szemezésben, és csak papírról megy a hímzés.... Nem ígérem,hogy sűrűn fogok írni, mert két pici manóm van, és csak éjjel tudok böködni.
    Üdv. Kriszti ( vincevillo.blogspot.com,
    freesialeo@gmail.com)

    örülnék,ha befogadnátok.

    VálaszTörlés
  25. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  26. Hallow Bakternő

    I am glad with such a beautiful chart.

    Can I participate in this SAL now?

    tama__A(tama__a@yahoo.co.jp)

    VálaszTörlés
  27. Szia! Nagyon tetszik a mintakendőd! Szeretnék beszállni, ha még lehet. Várom válaszod! Üdv: Eszter

    VálaszTörlés
  28. Szia Kata! Itt vagyok és belefogok a SAL-ba is, remélem olyan szép lesz, mint a Tied.
    Üdv: Zsike

    VálaszTörlés
  29. Hi, I just came across this SAl and would like to take part in it.

    VálaszTörlés
  30. Please send for me email! bakterno2@gmail.com

    VálaszTörlés
  31. Szeretném, ha nekem is elküldenéd a mintát, szépen-lassan elkezdeném! Puszi: vizi.aniko@mkb.hu

    VálaszTörlés
  32. Sziasztok!
    Én is szívesen elkezdeném a mintakendő varrását. Bizonyára Én is lassabban haladok majd vele időhiányában, de imádom az ilyen népi ihletésű mintákat.
    Címem: rozmary61@gmail.com
    Köszönöm

    VálaszTörlés
  33. I would LOVE to stitch this sampler! It's absolutely beautiful. Am I too late?

    Cathey

    VálaszTörlés
  34. Szia!

    Szeretnék csatlakozni, ha lehet! Nagyon tetszik a mintakendő!

    mamivonat@yahoo.se

    VálaszTörlés
  35. Üdv mindenkinek!
    Férfi létemre én is keresztszemezek már vagy két éve, és annyira megtetszett a mintakendő, hogy ha lehet én is szívesen csatlakoznék.
    Küldtem az emailt, de ide is beírom a címem:

    rpgklan@freemail.hu

    VálaszTörlés
  36. Én is szeretnék csatlakozni hozzátok!
    nagyon tetszik a mintakendő, már régebben is szerettem volna, de most érett meg a dolog!

    erdoseva55@freemail.hu

    köszönöm, ha még jöhetek!

    VálaszTörlés
  37. Hi, It's beautiful sampler, I'd like associated to work. Greetings from Warsaw.

    http://bmoze.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  38. I would like to join this SAL.This is beautiful!
    my email and blog link here.
    http://namiboxus.exblog.jp/
    nami.box@gmail.com

    Thank you.

    VálaszTörlés
  39. Szeretnék részt venni a mintakendö SAL-ban!
    Please send me the beautiful pattern for the sampler.
    Köszönöm,
    Adele Koehler (Adika)

    adelekoehler@gmail.com

    VálaszTörlés
  40. Szia! Én is szeretném megcsinálni a mintakendőt. Már meg van a hozzávaló. Piros-fekete lesz, fehér alapon. Már csak a minta hiányzik. :)
    Szóval szeretném elkérni a czegledine82@gmail.com címre.
    Előre is köszönöm.
    Czeglédiné Andi

    VálaszTörlés
  41. Szia!
    Szeretném én is elkészíteni ezt a mintakendőt. A kötés-horgolásnak vagyok nagy szerelmese, de korábban sokat keresztszemeseztem, és most szívesen tenném megint. Az alapanyagaim megvannak. Hálás köszönettel: Ildikó
    esztramos@gmail.com

    VálaszTörlés